OM OSS

Vilka är vi?


Vi som driver Lucketorps Lamm & Lantbruk heter Jennie Sparén och Marcus Karlsson. Vi bor tillsammans med våra två barn och våra hundar på gården Lucketorp i Julita.

Vi tog över gården efter Marcus föräldrar i januari 2018 och blev då den fjärde generationen på gården. På den tiden så arbetade vi båda två med helt andra saker än växtodling och djuruppfödning. Jennie är utbildad musiklärare i grunden och har arbetat på olika skolor i många år och Marcus har en lång karriär bakom sig i elbranschen med flera olika roller där. 

Dock hade vi med oss ett intresse för odling som växt under flera år, från att odla i hinkar och pallkragar på vår villatomt i Hampetorp till att där ha utökat tills tomten bestod mer av odlingar än av gräsmatta.

Trots att vi inte själva har någon utbildning inom odling eller lantbruk, så har vi båda fått det med oss i generna med föräldrar som både arbetat på lantbruk och som alltid haft djur. 

Under år 2017 så började vi känna att det var dags att få chansen att utöka odlingarna och att få möjligheten att skaffa egna djur - så då började jakten efter en egen gård. Efter ett flertal mindre lyckade gårdsvisningar - så föll det sig så att Marcus föräldrar kände att det var dags att flytta från gården och då öppnade sig en möjlighet för oss att ta över gården och driva den vidare på vårt sätt.

Om Gården


Gården Lucketorp är en relativt liten gård om cirka 20 hektar. Hälften av marken består av odlingsbar mark och beten, medan den andra hälften består av skogsmark. 

Gården har anor bak till 1800-talet och är en gammal stamfastighet i området kring Julita. Lucketorp har varit i familjen Karlssons ägo sedan slutet av 1930-talet, då Marcus farmors far köpte gården och flyttade hit för att bedriva lantbruk.